EFICIENT. Firmele, asociatiile familiale si persoanele fizice nu vor mai prezenta cazierul fiscal cand apeleaza la Registrul Comertului, intrucat informatiile vor fi comunicate electronic de catre Ministerul Finantelor.
Cazierul fiscal tine evidenta contribuabililor care au incalcat legile financiare, vamale sau cele referitoare la disciplina fiscala si fara de care nu se acorda dreptul inregistrarii unei firme. Astfel, evidenta datelor fiscale se va tine la nivel national si vor fi transmise, la cererea Oficiului National al Registrului Comertului, in cel mult 24 de ore. Se urmareste reducerea numarului mare de solicitari adresate directiilor si administratiilor financiare pentru eliberarea cazierului fiscal.

Termenul pentru eliberarea cazierului fiscal va fi micsorat de la cinci la doua zile, iar taxa de urgenta va fi majorata de la 20 la 100 lei. Cazierul va fi eliberat de catre directiile judetene ale finantelor publice, ca si pana in prezent. Instantele judecatoresti vor avea obligatia sa-i transmita fiscului actele definitive privind sanctiunile care apar in cazier.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.