Macaragiu, preot, gunoier, taxator de bilete sau pompier sint citeva dintre meseriile la care visau in copilarie personalitatile autohtone.

V-ati intrebat vreodata cum ar arata Mircea Albulescu in uniforma de pompier? Sau Maia Morgenstern in postura de taxatoare de bilete? Nu este distributia unei noi piese de teatru, sint doar frinturi din copilaria unor actori. Istorie pe care au avut-o si alte personalitati din media si showbiz-ul romanesti. "Cotidianul" a scotocit prin amintirile lor si a descoperit cum "s-au facut mari" nume precum Tamara Buciuceanu, Horatiu Malaele, Radu Beligan sau Nicolae Manolescu.

Cariera la loterie

"Cind aveam vreo patru-cinci ani, am vrut sa ma fac bucatar; am tinut-o mortis pina aproape de adolescenta. Ma gindeam foarte serios la profesia asta, voiam chiar sa dau la un liceu economic, ca mai apoi sa ma specializez in gastronomie", isi incepe povestea actorul Marius Florea Vizante. Gurmand prin definitie, Vizante sustine ca a mostenit din familie talentul la gatit: "Aveam citiva unchi scoliti in strainatate, circiumari, priceputi, si de la ei am prins gustul pentru gatit", spune actorul. De altfel, si astazi se mai lasa sedus de bucatarie, asa ca mai pune mina pe polonic din cind in cind. A fost nevoit sa renunte la sortul de bucatar la insistentele mamei, care in schimb l-a incurajat sa se perfectioneze intr-ale actoriei, mai ales ca in scoala generala prindea un rol la fiecare serbare.

Tot in timpul liber a realizat ca e buna de artista si Tamara Buciuceanu Botez, care inca din prima parte a copilariei stringea la sfirsit de saptamina toti copiii de pe strada, carora le distribuia roluri in scenete inchipuite de ea. Cind nu avea chef de actorie, Tamara cea mica se transforma in medic si vaccina toate papusile din casa, cu toate ca ar fi preferat sa devina veterinar. "Imi plac foarte mult animalele si intotdeauna mi-as fi dorit ca a doua mea meserie sa fie de veterinar. Pe cind eram studenta la teatru, la Iasi, am mers doua luni paralel la Facultatea de Medicina, doar ca sa asist la cursuri si sa vad daca as face fata cu amindoua deodata. Imi placeau la fel de mult, asa ca, dupa cele doua luni, am pus biletele intr-o caciula si am tras la sorti ce cariera urmeaza sa aleg", isi aminteste actrita.

Meserii incendiare

Maia Morgenstern aspira in copilarie la meseria de taxatoare de bilete. "Femeia aia reprezenta pentru mine personalitatea cu cea mai deplina autoritate: cum dadea ea ordine in tramvai si toata lumea o asculta, pur si simplu ma fascina", isi justifica alegerea actrita. Imaginea femeii puternice nu ii dadea pace nici acasa - Maia isi aminteste ca adunase o stiva de bilete folosite, cu care recrea atmosfera din tramvai. Cea de-a doua optiune a Maiei a fost si cea definitiva.

Nu la fel s-a intimplat in cazul lui Mircea Albulescu, care a cochetat cu trei profesii diferite pina sa opteze pentru actorie. "Prima oara am vrut sa ma fac pompier pentru ca am avut ocazia sa-i vad de citeva ori in actiune si am facut o pasiune pentru uniformele si castile lor. Nu voiam sa fiu erou asa cum isi doreau cei mai multi aspiranti la meseria asta, ci pur si simplu imi placea sa ma joc cu furtunul", explica actorul. Imediat in lista preferintelor lui se afla meseria de muzicant. In ultima instanta, actorul ar fi practicat chirurgia.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.