In aceasta seara, la ora 19.00 Ateneul Roman isi deschide stagiunea cu un concert sustinut de Konstantin Sherbakov, dirijor fiind Cristian Mandeal
Specializat in repertoriul de virtuozitate si interpretand de multe ori lucrari care au fost considerate imposibil de cantat, K. Scherbakov a fost numit de critica de specialitate "un Rachmaninov modern". Artistul este aclamat pe scenele lumii pentru interpretarea marelui repertoriu clasic (de la Bach, Beethoven, Mozart la Ceaikovski si Rachmaninov), dar si a transcriptiilor lui Liszt dupa Simfoniile lui Beethoven.

Inca de la debut, artistul a fost remarcat de Casa EMI, iar din 1995 a devenit unul dintre "artistii internationali promovati de BBC". Cartea sa de vizita impresionanta prin numarul mare de premii internationale obtinute, prin participarea la Festivaluri bine cunoscute, este completata prin prezenta pe marile scene de concert ale lumii atat ca solist in concerte simfonice, cat si in recitaluri.

Cronica Romana

Sursa: Cronica RomanaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.