Johnny Raducanu si Ion Caramitru vor sustine sambata un spectacol in care muzica de jazz va acompnia textele literare integrate intr-un scenariu de cunoscutul actor. Prezentat in premiera in Bucuresti, la Sala "Mihail Jora" a Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR), "Dialoguri si fantezii in jazz" continua seria spectacolelor de teatru poetic pentru care Ion Caramitru este cunoscut, dupa cum informeaza UNITER.

"Trecut-au anii...", "Eminescu dupa ... Eminescu", Atelierul de Poezie de la Ipotesti, colaborarile cu Valeria Seciu, Ovidiu Iuliu Moldovan, precum si cu Dan Grigore, Iosif Hertea, Aurelian Octav Popa si, acum, cu Johnny Raducanu mentin in atentia publicului teatrul poetic. Scenariul si regia spectacolului "Dialoguri si fantezii in jazz" sunt semnate de Ion Caramitru, care a ales fragmente din opera lui Nichita Stanescu, Tudor Arghezi, Dan Verona, Miron Radu Paraschivescu, Lucian Avramescu si a Anei Blandiana. Spectacolul face parte din proiectul "Voci si spectacole memorabile", realizat de UNITER si SRR.

Acest proiect s-a concretizat pana acum intr-o colectie de CD-uri ce cuprinde sase titluri: "Craii de Curtea Veche" de Mateiu Caragiale (cu Alexandru Repan), "Celalalt Cioran" (cu Ovidiu Iuliu Moldovan, Silviu Biris, Oana Vanatoru, Liviu Lucaci si pianista Mihaela Valcea), "Nepotul lui Rameau" de Denis Diderot (cu Marin Moraru si Gheorghe Dinica), "Trecut-au anii..." dupa Mihai Eminescu (cu Valeria Seciu, Ion Caramitru, Ovidiu Iuliu Moldovan si clarinetistul Aurelian Octav Popa), "Regina mama" de Manlio Santanelli (cu Olga Tudorache si Valeriu Popescu) si "Iona" de Marin Sorescu (cu Ilie Gheorghe). Proiectul este menit sa arhiveze si sa puna in valoare mari spectacole prin inregistrarea lor electronica.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.