Presedintele Traian Basescu a profitat de vestea conform careia Romania are unda verde la integrarea in Uniunea Europeana si a solicitat ieri premierului canadian, Stephan Harper, cresterea vitezei de acordare a vizelor pentru romani.
Cei doi oficiali s-au intalnit ieri la Cotroceni, cu ocazia vizitei prilejuite de participarea premierului canadian la Sommet-ul Francofoniei. Acestia au sustinut declaratii de presa, Basescu semnaland faptul ca a solicitat premierului canadian cresterea vitezei de acordare a vizelor pentru cetatenii romani, "in conditiile in care Romania intra in UE".

Presedintele Traian Basescu si-a exprimat regretul ca in aceasta vara nu a putut vizita Canada, asa cum fusese programat initial si a solicitat departamentelor de specialitate din Canada, prin intermediul primului-ministru, sa demareze formalitatile pentru reprogramarea vizitei.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.