Pelicula "A fost sau n-a fost?" de Corneliu Porumboiu se numara printre cele zece filme nominalizate de catre un juriu international anul acesta la Hollywood World Award, precizeaza Mediafax. Distinctia va fi acordata pentru cel de-al treilea an consecutiv de Festivalul de Film de la Hollywood si publicatia Screen International.

In cursa pentru premiul care va fi decernat pe 23 octombrie la Beverly Hills au intrat filme premiate la festivalurile de gen precum "The Wind That Shakes The Barley" - Palme d'Or la Cannes, "Queen" - premiul pentru cea mai buna actrita (Helen Mirren) si cel mai bun scenariu (Peter Morgan) la Mostra, "Grbavica" - Ursul de Aur la Berlinala. La randul sau, lungmetrajul de debut al lui Corneliu Porumboiu a obtinut la Cannes Camera d'Or si premiul Label Europa Cinema, iar in Romania, Trofeul Transilvania la TIFF-ul clujean.

Filmul, care va putea fi vazut de vineri si in cinematografele de la noi, a fost selectat, de altfel, printre cele 49 de lungmetraje dintre care se vor alege nominalizarile la Premiile Academiei Europene de Film, echivalentul european al Oscarurilor.
Corneliu Porumboiu se afla intr-o companie selecta la Hollywood World Award, printre cei nominalizati figurand nume precum Pedro Almodovar, Jasmila Zbanic, Stephen Frears sau Ken Loach.

Anul trecut, "Moartea domnului Lazarescu" al regizorului Cristi Puiu (Romania) si "Va, vis et deviens" de Radu Mihaileanu (Franta) s-au aflat printre cele zece nominalizari la Hollywood World Award. Castigator a fost "Mrs. Henderson Presents" (Marea Britanie), in regia lui Stephen Frears.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.