Reprezentantii Primariei Generale si-au manifestat intentiile referitoare la completarea "parcului zoologic" din Capitala prin infiintarea unei noi gradini in zona de nord a orasului, pe linia de Centura.

Ziarul Adevarul a prezentat, in urma cu cateva luni, conditiile triste de captivitate in Zoo - Baneasa, intr-un articol care a starnit nemultumiri din partea Administratiei "Gradina Zoologica". Daca, initial, conducerea Zoo a batut moneda pe o suprafata de teren de peste 150 de hectare care ar fi urmat sa completeze parcul zoologic actual, acum, municipalitatea intentioneaza sa infiinteze o noua gradina zoologica, menita sa "decongestioneze" infernul animalelor din Baneasa.

Pe baza normelor europene care arata cu degetul conditiile improprii in care vietuiesc animalele, reporterii Adevarul au atras atentia municipalitatii ca fara suplimentarea considerabila a suprafatei parcului, Gradina Zoologica din Baneasa ori va fi desfiintata, ori va ajunge sa cazeze "doar animale autohtone".

"Vrem sa realizam o noua gradina zoologica, de trei ori mai mare decat cea din Baneasa. Acolo o sa mutam animalele exotice, iar in parcul zoologic actual o sa lasam doar animalele autohtone", a afirmat, ieri, viceprimarul Capitalei Razvan Murgeanu. Mai mult, acesta a recunoscut ca Primariei Capitalei i s-ar fi facut o oferta pentru un teren de 40 de hectare in zona Chiajna, dar ca situatia a ramas la nivel de negocieri asupra pretului, cu ofertantul.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.