ESCROCHERIE. Iubitorii de masini care vor sa isi cumpere autoturismul visat pot deveni victime ale escrocilor care posteaza oferte fictive pe internet.

Acesta este cazul unui argesean, Claudiu D., in varsta de 28 de ani, care dorea sa-si cumpere o masina second-hand din Germania. Acesta era sa fie escrocat cu 860 de euro de catre un "neamt", care vindea un Peugeot 407, aproape nou, din 2006, la un pret cu mult sub nivelul pietei. Pe site-ul www.mobile.de, Claudiu a gasit o superoferta, prin care un cetatean german, Peterson F., isi vindea masina, un Peugeot 407, cu 11.200 km la bord, an de fabricatie 2006, cu 8.600 de euro.

Pe piata romaneasca de auto-moto, insa, astfel de "bijuterie" pe patru roti se vinde la mana a doua cu preturi ce depasesc 14.000 de euro.

"I-am trimis mai multe e-mail-uri, intrucat nu site-ul vindea masina respectiva, ci un oarecare Peterson F. Acesta mi-a raspuns in numele targului AutoHaus, cerandu-mi un avans de 10% din valoarea masinii. Cand i-am cerut numarul de cont pentru a livra banii si garantii pentru a nu fi tepuit, acesta nu mi-a mai raspuns", ne-a precizat tanarul.

Atentie la anunturi!

Potrivit specialistilor in tranzactiile de masini, astfel de "tepe" sunt practici cunoscute pentru romanii care aduc masini de afara in Romania. Ei avertizeaza ca orice anunt care are un pret foarte mic in comparatie cu valoarea reala a masinii pe piata este un mare fals.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.