OFERTE. Tinerii cu bogate idei de afaceri, dar cu prea putini bani in buzunar, intampina dificultati cand vor sa-si dezvolte propria afacere. Exista sperante pentru cei care vor sa-si deschida propriul S.R.L., bancile si companiile multinationale oferind sprijinul financiar necesar.

Imediat dupa 1989, Romania a cunoscut o adevarata explozie pe piata S.R.L.-urilor, multe dintre ele falimentand destul de rapid. In contextul integrarii europene, specialistii estimeaza ca micii afeceristi vor avea de suferit intr-o anumita masura daca nu
reusesc sa respecte standardele europene. Pentru cei care doresc sa porneasca propria afacere, dar bugetul personal este destul de redus, "Averea" pune la dispozitie o serie de posibilitati de finantare a viitorului S.R.L.

Ajutor de la stat.

Puteti apela la consiliere din partea Agentiei Nationale pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii. Odata cu aderarea UE va exista o schema de ajutor de stat pentru sprijinirea micilor afaceristi care investesc in industria extractiva si constructii. Vor fi cofinantate proiectele de investitii cuprinse intre 200.000 de euro si 1,5 milioane de euro;

Credit bancar.

Pe piata exista o serie de oferte de creditare pentru IMM-uri (Intreprinderi Mici si Mijlocii). Riscurile asumate de creditor sunt destul de mici, dobanda si durata creditului variind in functie de nevoile viitorului afacerist.

Concursuri

Mai multe companii din Romania s-au implicat in sprijinirea financiara a ideilor de afaceri prin concurs, sub forma de premii. O astfel de initiativa este cea a companiei CIEL, care a inaugurat Premiile CIEL.
- Partener de afaceri. Cooptarea unui partener de afaceri, care sa ofere finantare si care sa primeasca actiuni in schimb, este o varianta viabila pentru intreprinzatorii fara bani.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.