Iluzionistul francez de origine romana Dorin Hotea si artistul maghiar Samuel Havadtoy sunt doi dintre invitatii speciali ai editiei cu numarul 16 a Festivalului DaKino. in urma cu o saptamana, cei doi artisti de talie internationala au facut o vizita in Bucuresti, in avanpremiera prezentei lor la festival.

Organizat pentru prima data in 1991 la initiativa lui Dan Chisu, directorul Fundatiei Da Kino, festivalul a avut pe afisul editiilor precedente nume de prima marime ale cinematografiei mondiale, precum Costa Gavras, Bertrand Tavernier, Nikita Mihalkov, Charlotte Rampling, Giuliano Gemma, Cristopher Lambert, Emir Kusturica si Anthony Minghella. Dorin Hotea va sustine in deschiderea celei de a 16-a editii a DaKINO primul sau show in Romania.

Samuel Havadtoy a fost prezent la Bucuresti pentru a vizita locatia de la Complexul Auditorium, in vederea pregatirii primei sale expozitii de tablouri in Romania. Artistul va prezenta expozitia in avanpremiera la festivalul DaKINO, inaintea celor programate la New York, Moscova, Milano si Budapesta. DaKINO - Festivalul International de Film al Bucurestiului - se va desfasura intre 20 si 25 noiembrie. Pentru editia din acest an a festivalului, data-limita de inscriere a scurtmetrajelor (fictiune, inclusiv animatie, pana in 30 minute, sau documentar, pana in 50 minute) este 9 octombrie.

Cineasti romani din noua generatie, precum Cristian Mungiu, Alexandru Solomon, Cristi Puiu, Corneliu Porumboiu si Tudor Giurgiu, se numara printre laureatii editiilor anterioare ale festivalului.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.