Francofonia a cuprins Bucurestiul. Timp de o saptamana, Capitala va fi animata de concerte, spectacole de teatru, expozitii, dezbateri, mese rotunde, reuniuni. "Ritmurile si culorile francofone" au pus stapanire pe Piata Revolutiei inca de sambata, pe o ploaie torentiala. Evenimentul continua si astazi cu Gloria (Romania) si Les Nouveaux Mondes (Québec), iar maine seara scena va fi pregatita pentru Alb si Negru, Akcent si Jean-François Breau (Nouveau Brunswick). Zdob si Zdub si Miele (Valonia-Bruxelles) se alatura joi. Vineri vor canta Loredana, Nfaly Kouyate si Dunykan (Guineea), iar sambata Ma Sane & Waflash (Senegal) si Saintrick (Congo) & Abayazid (Djibuti). Programul "Ritmuri si culori francofone" mai cuprinde si prezentarea unor filme din Liban, Vietnam, Madagascar, Canada, Franta, Belgia sau Ciad.

Victor Rebengiuc, in "Burghezul gentilom"

La Teatrul National, pe 28 septembrie, incepand cu ora 19.00, pe scena Mare, Victor Rebengiuc, in rolul principal, Maia Morgenstern, Medeea Marinescu s.a, dar si balerini, mimi, cascadori, cantareti, solisti si figuranti au pregatit un spectacol grandios, "Burghezul gentilom" dupa Moliere, in premiera oficiala. La Odeon se va juca, astazi si maine, "Cantareata cheala", o adaptare a regizorului francez Nicolas Bataille, dupa piesa lui Eugene Ionesco.

"Carmen", la Opera

Si Opera Nationala Bucuresti va da intalnire cu ocazia Sommet-ului Francofoniei cu doua reprezentatii de exceptie, sustinute de mezzosoprana Ruxandra Donose. Cele doua spectacole ale operei "Carmen" de Bizet sunt programate pentru 26 si 27 septembrie, incepand cu ora 18.30. Maine va fi inaugurata, la Muzeul National de Arta al Romaniei, expozitia dedicata sculptorului francez Antoine Bourdelle.