Circa 4.500 de turisti si-au petrecut vacanta la mare in afara sezonului, cu ocazia programului special organizat in primele doua saptamani ale lunii septembrie. "Din datele noastre circa 4.500 de turisti au venit la mare prin intermediul programului prin care isi puteau petrece o saptamana la mare la tarife reduse", a declarat pentru Rompres, secretarul general al Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), Dragos Raducan.

Oficialul a spus ca tot mai putini turisti prefera acest program in extrasezon, din cauza lipsei de promovare a programului si a lipsei de activitati pentru petrecerea timpului liber. "Din pacate nu exista intelegere din partea autoritatilor locale, care dau autorizatii de functionare pentru unele baruri, discoteci sau sali de spectacole doar pana la 1 septembrie. Ori in perioada 1 - 15 septembrie, cand se desfasoara programul, turistii prefera alte destinatii, pentru ca nu au ce sa faca la noi", a spus Raducan.

El a explicat ca, din nefericire, numarul de turisti care prefera acest program a scazut vertiginos de la anul lansarii, 1999, atunci cand circa 20.000 de turisti au venit pe litoral prin intermediul ofertei "O saptamana la mare".