MAJORARE. Tarifele pentru efectuarea expertizelor, constatarilor si a altor lucrari medico-legale se vor majora cu peste 130%, potrivit unui proiect de hotarari de guvern.

Motivul acestei cresteri este faptul ca serviciile medico-legale au ramas neschimbate din anul 2003, au precizat autoritatile. Persoanele care vor sa obtina permis de utilizare a armelor si munitiei vor trebui sa plateasca 110 lei pentru examinarea de specialitate.

De asemenea, analiza pentru stabilirea fertilitatii va costa 216 lei, iar examenele toxicologice generale ajung acum la 600 lei.

Cele mai scumpe teste medico-legale sunt cele privind stabilirea filiatiei biologice pe baza testului ADN. O astfel de analiza complexa poate costa pana la 16.400 lei noi. Una dintre cele mai ieftine analize ramane evaluarea alcoolemiei unei persoane, care costa 26 de lei noi.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.