De azi, cine vrea sa-si taie porcul, mai intai trebuie sa-l anestezieze, sa-l electrocuteze sau sa-l impuste
Hasta la vista baby!
Ieri a fost ultima zi in care romanii au mai avut voie sa mai taie porcul sau gainile din curte in mod traditional. De astazi, animalele pot fi sacrificate doar prin electrocutare, expunere la dioxid de carbon sau impuscare, iar moartea trebuie sa fie rapida, fara suferinta suplimentara, potrivit unui ordin emis de Autoritatea Nationala Sanitar- Veterinara, intrat in vigoare ieri 22 septembrie. Ordinul reprezinta transpunerea in legislatia nationala a normelor UE privind sacrificarea animalelor.
Chiar daca animalele sunt sacrificate in abator sau in gospodarii particulare, prevederile urmaresc o moarte usoara a animalelor, fara suferinte suplimentare. Astfel, sunt prevazute doua variante de sacrificare: fie animalul este anesteziat in prealabil, fie este ucis "rapid si eficient". Asomarea animalelor se poate realiza prin pistol cu glont captiv, prin lovire sau prin expunere la dioxid de carbon.
Despre autor:
Sursa: Gardianul
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Ce planuri are PKO Bank în România: cea mai mare bancă din Polonia are active...
Sursa: futurebanking.ro
-
Sumă record cheltuită de utilizatorii OnlyFans în 2024. Câți bani au ajuns la...
Sursa: wall-street.ro
-
FRENVI, compania care îți pune pe masă tacâmuri sustenabile și comestibile
Sursa: green.start-up.ro
-
Românca Alina Sabău, antreprenoare în fashion de lux, va deschide un nou...
Sursa: retail.ro
-
Ideea simplă care digitalizează un domeniu blocat în timp | Cum funcționează...
Sursa: start-up.ro
-
Avionul care ar fi dispărut în 1955 și ar fi reapărut în 1985. Adevărul din...
Sursa: garbo.ro
-
FOTO: Destinații de schi aproape de casă pentru vacanța de iarnă 2025–2026....
Sursa: kudika.ro