In urma cu doua zile, Athenee Palace Hilton a lansat Hilton Art Clubun, un concept in cadrul caruia hotelul va organiza in parteneriat cu galeria Gold Art expozitii lunare de arta plastica. Spatiul consacrat expunerii se afla la parterul Athenee Palace Hilton, in fata restaurantului Roberto's. Expozitia de debut, prezentata de criticul Corneliu Antim, este semnata de pictorul Gheorghe Dican. Clubul isi propune sa promoveze in comunitate arttti plastici contemporani romani, in special pictori, intr-un mediu relaxat dar rafinat, spun initiatorii proiectului.

Un artist iti va expune in fiecare luna lucrarile, scopul Clubului fiind acela de a prezenta adeptii adeptii cat mai multor stiluri si curente. Idea unei expozitii ce arta in in hotel apartine directorului general al acestuia, Friedrich W. Niemann, un entuziast admirator al artei, "Sunt foarte incantat sa avem o expozitie permanenta de artaaici in Athenee Palace Hilton; hotelurile Hilton din intreaga lume sunt mari sustinatoare ale ale activitatilor culturale si lansarea Hilton Art Club reflecta cu pregnanta scopul nostru de a ne implica in comunitate prin organizarea de evenimente variate si unice". Galeria Golden Art este situata la parterul hotelului si este cunoscuta pentru lucrarile de arta contemporana romaneasca pe care le gazduieste. Oferta galeriei este ampla, incluzand nume si stiluri variate, pentru toate gusturile cumparatorilor/colectionarilor.

Pictorul Gheorghe Dican, ale carui tablouri vor fi expuse timp de o luna in spatiul amintit, este absolvent al Universitatii Spiru Haret - Pedagogie desen, membru al Uniunii Artistilor Plastici din 1991. El este exponentul libertatii absolute a exprimarii picturale, exceland in compozitii abstracte, de o muzicalitate aparte. Ritmul sever si lejer, totodata, al culorilor rezuma armonia universului sau de trairi in care contrastele isi cauta acordul ideal si echilibrul se destrama in turbionul neobosit al genezelor continue.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.