Noul lungmetraj al lui Radu Muntean si alte sapte (co)productii romanesti - scurtmetraje de fictiune si documentare - vor participa la Festivalul International de Film Francofon de la Namur, ce va avea loc in perioada 29 septembrie - 6 octombrie.

Festivalul de la Namur, ajuns la a 21-a editie, promoveaza filmele francofone si este sustinut din 1988 de Organizatia Internationala a Francofoniei.
Anul acesta, un numar de 12 lungmetraje, inclusiv "Hartia va fi albastra" de Radu Muntean, au fost selectionate in competitia pentru Bayard d'Or. Doua astfel de trofee - pentru cel mai bun film si cea mai buna actrita (Luminita Gheorghiu) - au fost castigate toamna trecuta de "Moartea domnului Lazarescu", in regia lui Cristi Puiu.

Tot la Namur, doua filme romanesti din 2005 - "27" de Hadrian Marcu si "Canton" de Constantin Popescu - au fost selectionate in competitia internationala de scurtmetraje de fictiune, in timp ce in afara competitiei se afla "Apartamentul" de Constantin Popescu, "Marilena de la P7" de Cristian Nemescu si "Tertium non datur" de Lucian Pintilie.
Sectiunea de documentare cuprinde, de asemenea, doua productii romanesti. In competitie a intrat "Mamaliga te asteapta" de Laurentiu Calciu, un documentar sponsorizat de Ambasada Marii Britanii la Bucuresti, despre viata unei familii de rromi din Moldova si greutatile prin care trece aceasta pentru ca toti cei 10 copii sa mearga la scoala.

In afara competitiei va fi proiectat si documentarul "Mamaie" de Alex Margineanu - un cineast nascut la Bucuresti care traieste la Montréal de la varsta de 15 ani.