"Cartierul Tineretului", din Sibiu prezinta contrastul specific romanilor. Printre vile de miliarde de lei, vacile pasc linistite. La doi ani de la demararea proiectului, promisiunile lansate in campania electorala din iunie 2004 se dovedesc a fi… vorbe pe pasune.

In cartierul Tineretului, proiectat la marginea de nord-vest a municipiului Sibiu, au fost construite in ultimii doi ani cateva zeci de vile, din cele 400 prevazute initial. In vara lui 2004, fiecare beneficiar de teren alocat de Primarie si-a asumat constructia unei case in termen de doi ani. La randul ei, Primaria Sibiu se obliga sa realizeze lucrarile de infrastructura: apa, canalizare, electricitate. Toamna anului 2006 gaseste cartierul Tineretului intr-o situatie greu de inchipuit intr-o tara care adera la UE.

Vacile de Sibiu trebuie sa fie cele mai fericite dintre patrupedele europene. Deranjate doar de muste, vacile pasc in Lisabona, Viena, Londra, Klagenfurt, Deventer, Oslo, asa cum sunt numite strazile noului cartier. Strazi care sunt numai in mintea proprietarilor de case si in proiectele Primariei, nu si in realitate.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.