Distribuitorii ilegali de tonuri de apel cu hit-urile originale, pasibili de pedeapsa
Ringtones-urile telefoanelor mobile din Romania au cele mai recente hit-uri care au cucerit deja piata muzicala, de la "Ghita", cantecul Cleopatrei Stratan (foto), si pana la "Tokyo Drift", in interpretarea trupei Teriyaki Boyz si coloana sonora a filmului "Fast and Furios 3". In curand, utilizatorii de telefoane vor fi nevoiti sa revina la tonurile de apel clasice, pentru ca exemplele de mai sus vor fi interzise.

In curand, operatorii serviciilor de comercializare de tonuri de apel realtones, respectiv acele tonuri de apel care sunt copii fidele ale melodiilor originale, in forma integrala sau partiala, prin intermediul oricaror modalitati de distribuire (interactiv SMS, wap), vor fi nevoiti sa renunte la obicei.
Uniunea Producatorilor de Fonograme din Romania (UPFR) a decis sa demareze actiuni legale impotriva celor care pirateaza muzica, de la operatorii care vand tonuri muzicale, dar si persoanele care ofera muzica pe internet fara autorizatie, anunta Mediafax. Sunt vizati in special cei care pun la dispozitie cu scop comercial sau nu, prin intermediul internetului, opere muzicale protejate.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.