Presedintele Uniunii Artistilor Liber Profesionisti din Romania (UALPR), Mihaela Mihai, s-a prezentat joi dimineata la sediul CNSAS pentru a depune o cerere de reverificare a dosarului ministrului Culturii, Adrian Iorgulescu, si a dosarelor secretarilor de stat Ioan Onisei si Virgil Nitulescu, din acelasi minister.

"Am simtit nevoia de a da o replica domnului ministru Adrian Iorgulescu, care a solicitat verificarea oamenilor din cultura, in general, uitand ca dumnealor (n.r.- conducerea ministerului) ar trebui sa fie primii care sa-si publice pe site eventualele dosare de colaborator al Securitatii", a spus ea.

Mihaela Mihai a adaugat ca pe site-ul Ministerului Culturii nu a gasit nici macar un CV al demnitarilor din acest minister si nici declaratiile de avere ale acestora. Ea a subliniat ca pe acest site figureaza o singura adeverinta a lui Adrian Iorgulescu, care atesta faptul ca nu a colaborat cu Securitatea, dar ca adeverinta este veche de anul trecut. In acest sens, ea a subliniat ca ar trebui reverificat cazul ministrului Culturii, avand in vedere ca la CNSAS au fost aduse noi dosare.

Ea a reamintit ca UALPR a depus o plangere la Parchet impotriva lui Adrian Iorgulescu si a lui Ioan Onisei. De asemenea, a precizat ca posibilul dosar al lui Virgil Nitulescu ar trebui verificat, avand in vedere ca acesta se ocupa de patrimoniu si are, prin urmare, o raspundere foarte mare. Mihaela Mihai a remarcat ca atunci cand Adrian Iorgulescu a cerut reverificarea dosarelor oamenilor din cultura a omis sa-i mentioneze si pe cantareti iar ea a apreciat ca acest lucru a fost o forma de aroganta.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.