Romanele lui Yourcenar sint meditatii despre un eu incert, dar si invitatii la emancipare. Saptamina viitoare, veti primi una dintre aceste carti.
Eseista si romanciera, traducatoare din englezeste si autoare de studii critice, Marguerite Yourcenar cunoaste succesul international cu romanele "Memoriile lui Hadrian" (aparut in 1951 la prestigioasa Editura Plon) si "L’oeuvre au noir" (1968). Primul are ca fundal istoric Roma antica si se prezinta ca o lunga scrisoare adresata de batrinul imparat fiului sau adoptiv, Marc Aureliu, care avea sa-i succeada la tron. Hadrian rememoreaza episoadele glorioase din tinerete, evocind luptele purtate alaturi de Traian, dar veritabila miza a romanului consta mai degraba in meditatiile asupra istoriei si a mortii, fara insa a fi ocolita relatarea episodului care constituie un punct de cotitura in viata imparatului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.