Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEC) lucreaza la modificarea regulamentului scolar, a declarat ieri Liliana Preoteasa, director general pentru invatamint preuniversitar in MEC. Noul regulament va stipula clar faptul ca elevii au dreptul sa conteste notele acordate de profesori. "Revizuim regulamentul scolar pentru a-l pune de acord cu prevederile Legii protectiei copilului, adoptata anul trecut, si cu Legea invatamintului. Dreptul de a depune contestatie pentru notele primite nu inseamna si obligatia ca elevului sa i se dea dreptate. Dar scoala va fi obligata sa ia in considerare contestatia elevului si sa stabileasca pasii ce trebuie parcursi", a declarat Liliana Preoteasa.

Tot din septembrie vor fi introduse noi restrictii care se vor aplica atit elevilor, cit si profesorilor. Astfel, si profesorii vor trebui sa-si inchida telefoanele mobile in timpul orelor. "Este normal ca telefonul mobil sa nu sune in timpul orelor, indiferent al cui este: al profesorului sau al elevului. In pauze nu vad de ce ar fi interzis. Parintii le dau de obicei copiilor telefoane mobile pentru a-i putea controla", a precizat Liliana Preoteasa.

In regulament se va preciza si faptul ca profesorii nu au voie sa-i loveasca pe elevi. Aceasta prevedere este deja inclusa in Legea invatamintului, dar va fi intarita prin stipularea ei si in regulamentul scolar. Modificarile vor intra in vigoare incepind cu anul de invatamint 2005-2006. "Urmeaza sa stabilim procedura de contestare a notelor. Probabil ca directorul scolii este cel caruia ii va fi adresata contestatia", a mai afirmat sefa Directiei invatamint preuniversitar.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.