Operatorii de telecomunicatii si furnizorii de Internet vor fi obligati din 2007 sa stocheze timp de cel putin sase luni, informatii referitoare la traficul de comunicatii (apeluri telefonice si comunicatii electronice), a declarat ieri ministrul comunicatiilor si tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy.

Conform unei directive europene, care va intra in vigoare de la 15 martie 2007, operatorii de telefonie vor fi obligati sa retina si sa arhiveze datele privind durata fiecarui apel, locatia celui care initiaza apelul precum si locatia destinatarului, urand ca aceaste prevederi sa fie extinse ulterior si asupra furnizorilor de Internet si a comunicatiilor electronice, a declarat Zsolt Nagy in cadrul conferintei pe teme de comunicatii organizate joi de Finmedia.

Ministrul Comunicatiilor a mai adaugat ca aceste obilgatii ale operatorilor se inscriu in eforturile de a combate si preveni amenintarile teroriste facand precizarea ca operatorii nu vor retine amanunte legate de continutul convorbirilor.

Pana la intrarea in vigoare a directivei in data de 15 martie 2007, tarile membre vor elabora o lege speciala prin care sa armonizeze legislatia nationala, a mai completat acesta.

Wall-Street

Sursa: Wall-StreetTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.