Editia 2006 a Toamnei muzicale clujene este o confirmare a calitatii care uneste consecventa evenimentului cultural cu misiunea promovarii valorilor artistice romanesti. Implinirea celor patru decenii de la prima editie a festivalului o dovedeste si prin profilul proiectului actual. In cuprinsul celor doua saptamani de muzica exista o panoramare complexa, arta sonora clasica, romantica, profiluri repertoriale baroce si creatie componistica de ultima ora. Cele doua concerte urmarite zilele trecute ne conving asupra nivelului de ansamblu al Festivalului.

Cvartetul Transilvan a oferit o seara mozartiana de uimitoare consistenta a adresarii, cu o atitudine stilistica activa, revelatoare de intelesuri expresive in muzica marelui aniversat al anului 2006. intr-o paralela atragatoare. In paralel, Filarmonica Transilvania ne-a invitat sa urmarim un triptic romantic de capodopere - Uvertura academica, Dublul concert pentru vioara si viloncel si Simfonia intai de Johannes Brahms.

Orchestra, solistii - violonistul Rudolf Fatyol si violoncelista Alexandra Gutu - precum si dirijorul Gheorghe Costin, au rezonat la unison cu publicul in aceasta intalnire plina de patetica traire sentimentala autentica. Da, festivalul Toamna muzicala clujeana, realizare a Filarmonicii Transilvania, isi merita deplin pretuirea, pentru ca a devenit un important reper de istorie culturala netionala si, totodata, de incredere intr-un viitor cladit pe traditie.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.