Cu toate ca se gaseste intr-un proces de retrocedare care dureaza din 2003, sediul central al Bibliotecii Metropolitane din Bucuresti, in care s-au facut investitii insumand 3.603.094,28 lei, si-a redeschis, ieri, portile pentru public.

Directorul general al Bibliotecii Metropolitane, Florin Rotaru, a solicitat ajutorul in acest proces primarului Capitalei, Adriean Videanu. "In perioada 2002-2005 s-au intrerupt lucrarile sapte luni deoarece mostenitorii ne-au dat in judecata pentru a revendica imobilul. Noi am castigat, mostenitorii s-au retras si si-au vandut drepturile unor bucuresteni. Acestia revendica imobilul. Acum suntem dati din nou in judecata, dupa ce am castigat un proces, am inteles ca se va face recurs", a explicat Rotaru.

Prezent la inaugurare, Videanu a sustinut ca, din expertiza juridica a municipalitatii, cladirea nu va fi retrocedata, iar daca se va intampla acest lucru, va incerca sa o cumpere. "Din expertiza juridica, municipalitatea nu poate pierde cladirea, dar daca instanta va dispune, sper ca proprietarul sa fie dispus sa negocieze cumpararea ei. E un obiectiv prea important ca sa-l lasam", a precizat edilul.

Modernizarea sediului a constat in dotarea salilor cu mobilier adecvat si aer conditionat. De asemenea, biblioteca si-a lansat si pagina de web, www.bmms.ro, precum "biblioteca digitala". Pe de alta parte, desi s-a cheltuit circa un milion de euro pentru modernizarea bibliotecii, surprinzator, cel putin la intrare, nu exista rampe de acces speciale pentru persoanele cu handicap locomotor.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.