AVANTAJE. Indiferent de culoarea, anul de fabricatie sau numarul masinii, conducatorul auto este obligat sa incheie Asigurarea Obligatorie de Raspundere Civila Auto (RCA).

Ofertele societatilor de asigurari sunt tentante, in special pentru reprezentantele sexului frumos.
Zeci de companii de asigurari isi pun la dispozitie serviciile pentru proprietarii de masini. Mai mult decat necesara, polita RCA se incheie pentru toate autovehiculele inmatriculate in Romania. Ea acopera raspunderea civila pentru pagube provocate tertilor prin accidente auto. Se poate incheia, la cerere, pe durate de 6 sau de 12 luni. Desi are caracter de obligativitate, numarul conducatorilor auto care refuza sa semneze o astfel de asigurare este, in prezent, destul de mare. "Averea" prezinta o serie de informatii ce pot fi utile conducatorilor auto care au incheiat sau nu, polita de asigurare RCA.

Societatea de Asigurari ASIROM S.A. ofera conducatoarelor auto reduceri la incheierea politei RCA . Astfel, reprezentantele sexului frumos sunt considerate mai prudente in trafic si beneficiaza de tratament preferential;

Polita de asigurare expira la ora 24 a ultimei zile de valabilitate inscrisa pe ea. In cazul in care asigurarea nu este prelungita cu minim 3 zile inainte de expirare, riscati o amenda de la 1.000 lei la 2.000 lei.

Daca cel vinovat nu are asigurare obligatorie RCA, recomandam sa va adresati Fondului de Protectie a Victimelor Strazii, care este administrat de Biroul Asiguratorilor de Vehicule din Romania (www.baar.ro) si care acorda despagubiri in astfel de cazuri;

Limitele de raspundere ale asiguratorului RCA pentru anul 2007 sunt: minim echivalentul a 100.000 euro pentru daune materiale, respectiv, minim echivalentul a 350.000 euro/persoana pentru vatamari corporale.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.