Strategiile nationale de securitate nu stiu nici acum daca terorismul este sau nu principala amenintare la adresa securitatii.
"Daca miine ar avea loc un atentat terorist la Bucuresti, victimele ar fi numeroase in rindul populatiei, in primul rind din cauza incapacitatii autoritatilor de a gestiona criza", a declarat ieri Iulian Fota, directorul Colegiului National de Aparare, cu ocazia unei conferinte organizate de Fundatia Eurisc, de Institutul European pentru Managementul Riscului, Securitatii si Comunicarii si de Agentia Spatiala Romana. Conferinta a avut ca tema "Cercetarea de securitate - Experienta romaneasca si perspective internationale".

Fota a explicat ca Romania, in timpul atentatelor teroriste de la Londra, din iulie 2005, nu avea nici macar rezerve de singe, ceea ce inseamna ca interventia postatentat a autoritatilor ar fi fost ingreunata. Discutiile au fost moderate de Liviu Muresan, presedintele Fundatiei Eurisc, printre participanti numarindu-se academicianul N.N. Constantinescu, generalul Constantin Degeratu, Bogdan Teodorescu, secretar de stat, si Marius Piso, presedintele Agentiei Spatiale Romane.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.