Luati de valul francofoniei, reprezentantii Primariei Municipiului Bucuresti (PMB) planuiesc ridicarea in Capitala a cat mai multor monumente care sa-i impresioneze pe invitati macar la un viitor summit. Cel mai recent proiect are ca obiect construirea unui complex de statui care sa-i infatiseze pe cel putin 15 dintre cei mai vestiti conducatori romani, dupa modelul Pietei Eroilor de la Budapesta, capitala Ungariei. Primind ok-ul de la primarul general, Adriean Videanu, pentru demararea pretentiosului plan, echipa condusa de catre viceprimarul Razvan Murgeanu a ales drept locatie pentru viitoarele monumente Parcul Carol din Capitala. Numai o singura statuie ecvestra, de marimea celei din Piata Universitatii, costa un milion de euro.

Avantaj turistic

Pe locul unde Biserica Ortodoxa Romana a dorit sa ridice Catedrala Neamului, in Parcul Carol, municipalitatea ar putea construi o a doua Piata a Eroilor, dupa vestitul panteon din Budapesta. Daca planul viceprimarului Capitalei nu va ramane un alt film SF, marca PMB, acesta ar putea deveni un punct turistic extrem de important pentru Bucuresti, deoarece Piata Eroilor ungureasca este a doua atractie turistica din tara, dupa Palatul Parlamentului ungar.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.