PE ROTI. Cand masina personala devine mai mult decat un mijloc de transport si ia dimensiunea unei pasiuni, proprietarii pot da clasa masinilor pe care le conduc apeland la serviciile de tuning auto.

Termenul de "tuning" vine din limba engleza si denumeste operatiunea de reglare sau de ajustare. "Tunarea" masinilor este un curent la moda in strainatate, care se pare ca a prins si pe piata auto romaneasca. Mai mult decat un capriciu, tuningul auto nu

Tuningul auto face obisnuita Dacie de nerecunoscut
doar cosmetizeaza caroseria masinilor, ci poate creste si performantele motorului. Adesea "tunarea" masinilor poate fi plasata la granita dintre bun gust si kitsch. Cum afirma si specialistul consultat de "Averea", Catalin Opritescu, "clientul decide forma finala pe care o va lua masina".

Dorinta de a avea o masina altfel decat restul din parcare si pasiunea pentru motoare cu patru roti ii imping pe multi dintre romani sa apeleze la serviciile unui tuning auto. Indiferent de model, an de fabricatie si de culoarea masinii, se poate realiza un tuning de toata frumusetea, ce poate transforma radical autoturismul. Daca aveti de gand sa ajustati autoturismul dupa propria personalitate, Catalin Opritescu, executant de tuninguri auto, ofera o serie de informatii ce pot fi utile:

Tuningul auto consta in modificarea masinii la exterior, in interior, cat si a motorului. Performantele autoturismului cresc, la fel si siguranta calatorilor;

Tuningul presupune imbunatatirea aspectelor legate de designul exterior, de habitat, dotari electronice;

Cele mai cerute modificari sunt cele legate de: jante, kituri de caroserie, instalatiile audio-video, cipul de motor, teava de esapament;

Costul minim al unei interventii de tuning porneste de la 10.000 de euro;

Durata necesara unui tuning auto variaza de la doua zile (interventii mai putin sofisticate) la o luna de zile (masina va fi greu de recunoscut).


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.