Comitetul Director al Uniunii Scriitorilor din Romania (USR) acuza, prin intermediul unui protest dat publicitatii, Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) de "incompetenta si maniera birocratica" in care functioneaza Administratia Fondului Cultural National (AFCN), institutie din subordinea ministerului. Conducerea USR invoca "neclaritatea" criteriilor prin care este acordata finantarea pentru publicatiile literare.

In urma analizarii rezultatelor sesiunii AFCN pe 2006 de finantare a proiectelor de reviste si publicatii literare, conducerea USR s-a declarat nemultumita de "neconcordanta" dintre criteriile de acordare a banilor si modalitatea de notare a publicatiilor literare. "Comitetul Director al USR a constatat neconcordanta dintre criterii si notarea publicatiilor, ceea ce a dus la un clasament straniu", se arata in protestul USR. Comitetul Director al Uniunii este de parere ca "unor publicatii notorii, traditionale si valoroase le-au fost preferate altele fara anvergura sau de-a binelea obscure".

Totodata, in protest se afirma ca "sumele alocate sunt mai mici decat oricand, in ciuda declaratiilor euforice ale ministrului culturii si cultelor privind fondurile de care ar dispune. Aceste sume derizorii au fost repartizate intr-o maniera care scapa logicii, astfel incat reviste mai slab notate primesc subventii mai mari decat reviste mult mai bine notate si asta potrivit evaluarii comisiei insesi", precizeaza textul protestului USR.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.