Eugen Ovidiu Chirovici si-a lansat, ieri, la Casa Capsa, romanul "A doua moarte", o poveste tulburatoare despre Inchizitie si puterea izbavitoare a iubirii. Cartea, aparuta recent la Editura RAO, in conditii grafice deosebite, este o fictiune construita pe ideea dezvaluirii unui manuscris medieval care vorbeste despre credintele oamenilor intr-o epoca tulbure

"Un raspuns inspirat la actualitate si un apel clar la iubirea fata de aproapele noastru; un roman scris admirabil, prin rigoarea savanta a studiului, tradand un istoric atent la detalii, si prin eleganta stilistica", a spus scriitorul si dramaturgul Dinu Sararu, prezent la lansarea volumului. "Fara indemnul si sfaturile lui Dinu Sararu, nu s-ar fi nascut aceasta carte", a afirmat fostul nostru coleg de redactie, Ovidiu Chirovici, precizand ca este cel care l-a facut sa creada ca "romanii isi doresc, dincolo de Mercedesuri, bani si iahturi, si carti".

Chirovici i-a invitat pe prietenii veniti sa-i fie alaturi - multi dintre ei membri ai masoneriei - sa se gandeasca la cat este "PIB-ul cultural al Romaniei" inainte de 1 ianuarie 2007. "Cati oameni de cultura isi permit din punct de vedere material o sueta la Capsa? (...) Niciodata, in nici intr-un timp cunoscut, oamenii de cultura din Romania nu au dus-o atat de prost ca acum. Un popor ale carui radacini sunt atat de adanci, a juns sa se zbata pentru lucruri usoare, lipsite de importanta", a spus el, adaugand ca existenta a doua fiinte speciale - sotia sa, Mihaela, si prietenul sau Octavian - au reprezentat suportul spiritual al purcederii la drum pentru a scrie aceasta carte.

De profesie economist si jurnalist, castigator al premiului pentru jurnalism economic acordat de Clubul Roman de Presa in 1999, Eugen Ovidiu Chirovici este autorul unor carti de facturi foarte diverse, de la fictiune la analize economice si politice: "Masacrul", "Comando pentru general", "Romania, zece ani dupa", "Natiunea virtuala. Eseu despre globalizare", "Misterele istoriei. Religie, politica, bani".

Mare maestru al Marii Loji Nationale din Romania, Eugen Ovidiu Chirovici este presedinte al Agentiei Nationale pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie si membru al Partidului Conservator. Pasiunea sa ramane insa scrisul. "Scriu pentru ca prietenii sa ma iubeasca si mai mult", a incheiat Chirovici cu acest celebru raspuns al la fel de celebrului Gabriel Garcia Marque publicat, nu demult, intr-o revista literara.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.