LOCATIV. A inceput numaratoarea inversa pentru noul an universitar. In fiecare toamna, studentii din provincie trec prin chinurile cazarii. Locurile limitate din caminele studentesti ii determina pe multi sa inchirieze un apartament sau sa isi caute o gazda primitoare.

Resursele financiare ale parintilor sunt cel mai adesea destul de modeste pentru inchirierea unei garsoniere, asa ca studentul porneste in cautarea unei solutii mai ieftine. Gazda poate fi raspunsul la rugaciunile studentilor din primul an, carora nu le este asigurata cazare in camin si care cunosc prea putin Bucurestiul pentru a se aventura de unii singuri. In persoana unei batrane amabile sau a unei proprietare singure, studentii ramasi fara loc in camin pot gasi gazduire la preturi mai reduse. A locui cu gaza presupune o serie de avantaje si dezavantaje. In cazul in care optati pentru aceasta solutie locativa, e indicat sa cunoasteti o serie de informatii:

Incercati sa obtineti cat mai multe informatii despre persoana cu care veti locui. Cereti recomandari din partea fostilor chiriasi;

Verificati cu atentie camera in care urmeaza sa locuiti. Cat de etanse sunt ferestrele, daca functioneaza caloriferele, la ce dependinte veti avea acces.

Prezentati gazdei programul vostru zilnic pentru a nu intampina probleme legate de ora venirii acasa;

Stabiliti inainte cu ce suma de bani veti contribui la cheltuielile de intretinere;

Incheiati contract de inchiriere a spatiului;

Cereti gazdei sa obtina viza de flotant prin care se confirma adresa provizorie de domiciliu;

Puteti obtine din partea Ministerului Educatiei un ajutor financiar pentru a sta in gazda. Valoarea subventiei a fost anul trecut de 600.000 lei pe luna, fiind acordata doar studentilor care urmeaza cursurile la zi, au venituri minime in familie si prezinta copia unui contract de inchiriere.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.