Cea de a 31-a editie a Festivalului de Film de la Toronto s-a incheiat simbata seara cu o mare surpriza: dupa controversele stirnite de proiectiile unor filme cu teme politice, publicul a ales, in cele din urma, o drama romantica, "Bella". Realizatorul falsului documentar despre asasinarea lui Bush a reusit, totusi, sa plece acasa cu un trofeu important: Premiul criticilor de film. In rest, toate cele bune despre mexicani: nu doar "Bella" a intrat in gratiile publicului, ci si "Babel", realizat de regizorul cistigator la Cannes, Alejandro González Inarritu, si "Labirintul lui Pan", in regia controversatului Guillermo del Toro.

Un novice ia trofeul

Cel mai important premiu al festivalului, People’s Choice Award, a revenit peliculei "Bella", o drama romantica regizata de mexicanul Alejandro Gómez Monteverde si care prezinta povestea unui tinar bucatar, jucat de Eduardo Verastegui, si a unei chelnerite (Tammy Blanchard), a caror intilnire in New York le da vietile peste cap, intr-o singura zi. La acceptarea premiului, Gómez Monteverde a declarat ca "festivalul a fost foarte special. Au tratat la fel pe cei mici si pe cei mari: e absolut fantastic sa te simti special din prima pina in ultima zi".

In incheierea discursului sau, debutantul Monteverde a multumit organizatorilor festivalului pentru ca sustin "participarea unor regizori ca mine, care apar din nimic". "Bella" marcheaza debutul regizoral in lungmetraj al lui Monteverde, care a absolvit scoala de film la Universitatea Texas inainte sa treaca la realizarea unor documentare si clipuri publicitare in Los Angeles.