Potrivit specialistilor, productia interna de mobilier a cunoscut cresteri importante in ultimii ani, succes care se datoreaza, pe de o parte, orientarii producatorilor catre segementul de populatie cu venituri medii si mari si, pe de alta parte, introducerii cotei unice, ce a permis romanilor sa faca mai multe investitii in mobilier

Cu toate acestea, mobilarea intregii locuinte presupune investitii majore, de peste 20.000 lei, daca ne gandim ca numai o singura camera presupune costuri minime de 4.000 de lei, si asta in conditiile in care mobilierul ales nu este neaparat "high class". Oferta firmelor de specialitate, atat autohtone, cat si straine, este coplesitoare si, de cele mai multe ori, alegerea pieselor potrivite pentru locuinta poate fi o adevarata aventura. Cu toate acestea, studiile arata ca atunci cand decid sa isi cumpere mobila si sa isi amenajeze locuinta, romanii nu prea se inghesuie sa consulte un specialist in amenajari interioare.

Livingul - cartea de vizita a locuintei

Livingul reprezinta, practic, cartea de vizita a oricarei case, fiind prima camera din locuinta dupa hol si servind, de regula, pentru primirea musafirilor, drept care trebuie sa-i acordati o atentie deosebita. in functie de spatiul disponibil, se poate opta pentru o amenajare simpla, cu doar cateva piese de mobilier: o canapea, doua-trei fotolii, o masuta de cafea, care sunt suficiente daca incaperea nu este foarte spatioasa. in schimb, in cazul unui living amplu, se pot alege ansambluri intregi, care sa cuprinda o biblioteca, o comoda tv, plante, diverse decoratiuni etc.

Important este sa asortati piesele intre ele si sa nu folositi mai mult de trei culori. Nu aglomerati insa foarte mult incaperea, deoarece aceasta trebuie sa fie destinsa si aerista.

Pentru mobilarea acestei camere, magazinele Elvila propun modele de garnituri cu forme geometrice fixe, dreptunghiulare sau patrate, in mare voga, de altfel. De exemplu, garnitura "Patrik", compusa dintr-o canapea cu doua locuri in structura fixa (dimensiuni: 1.480x800x710 mm) si doua fotolii (dimensiuni: 900x800 x 710 mm), cu material de acoperire din plus, stofa, piele ecologica sau piele naturala, este disponibila intr-o gama variata de culori, iar preturile incep de la 1.080 lei.

Foarte elegante sunt si garniturile de canapea + fotoliu, precum si ansamblurile "asortate", care au in componenta o biblioteca, o comoda si o masuta de cafea, de la reprezentantele Neoset. Astfel, canapeaua de doua locuri, cu tapiterie 100% bumbac, pe rosu, disponibila la dimensiunile 1.900x900/1.800 mm, costa 1.896 lei, si tot acelasi pret il are si un fotoliu din aceeasi gama, avand dimensiunile 750x850 mm. Tot aici, ansamblurile de living (biblioteca + comoda) costa 4.029 lei. Ambele piese sunt realizate din pal melaminat si sunt disponibile pe nuante de maro. in ton cu aceasta amenajare, puteti asorta si o masuta de cafea, din acelasi material si pe aceeasi culoare (1.000x1.000x26 mm) care costa 1.000 de lei.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.