Yahoo! Messenger a devenit, in ultima vreme, cea mai eficienta metoda de comunicare de la Graham Bell incoace. Ba mai mult, pentru multi este un stil de viata. Uneori, utilizatorii compulsivi de mess se inregistreaza cu mai multe nume, pe categorii: un nume pentru job, unul pentru prieteni, altul pentru oamenii pe care i-a intilnit pe tot felul de comunitati virtuale si asa mai departe.

Daca nu esti logat, practic nu existi in lumea virtuala, indiferent daca esti "invisible" sau "available". Poti sa iti pui orice imagine te reprezinta la un moment dat la avatar (cei mai multi folosesc propria imagine), si poti folosi un "status" relevant pentru starea ta de spirit la momentul respectiv. Si, o data cu statusurile, incepe si partea distractiva.

In status trebuie sa te exprimi scurt si cuprinzator, sa fii in acelasi timp amuzant, inteligent, sa atragi atentia asupra ta (chiar si atunci cind nu vrei sa fii deranjat) si sa (te) comunici intr-o anumita masura. Cel mai simplu este sa iti pui un status simplu, de genul DND (do not disturbe) care poate deriva uneori in "nu va deranjati sa ma deranjati. Eu pap" sau "Fac baita. DND ca te ia mama dracu’", sau, daca umorul te chinuieste, "sint plecat, vorbeste in punga si imi dai punga cind ma intorc".

De multe ori insa statusurile sint o buna metoda de a transmite mesaje oamenilor din lista ta (si aici ma refer mai ales la fostii iubiti sau fostele iubite) cu care nu mai vrei sa vorbesti. Femeile folosesc cel mai des aceasta metoda, dar de cele mai multe ori dau dovada de un patetism care frizeaza penibilul. Statusuri de genul "de azi nu mai pling" sau "nu exista durere mai umilitoare pentru sufletul unei femei decit aceea de a se fi daruit intreaga, trup si suflet, unui barbat nedemn de iubirea ei" nu vor stoarce lacrimi de remuscare nici unui barbat de pe nici o lista de messenger din lume, dar vor stirni, in schimb, zimbete ironice si malitioase in rindul femeilor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.