Moda meditatiilor tine pasul cu vremurile in care traim, iar sedintele de pregatire la matematica sau la fizica s-au mutat pe Internet.

Fie ca este vorba despre pregatirea pentru testele nationale, fie ca este vorba despre pregatirea pentru examenul de bacalaureat sau pentru admiterea la facultate, alegerea meditatorului a fost mereu o problema. La vechea dilema a parintilor - profesor din provincie sau profesor din Bucuresti - a mai aparut o solutie alternativa: profesorul virtual.

Site-ul www.e-meditatii.ro este pina acum singurul site de meditatii pe Internet si ofera lectii interactive atit pentru elevii de liceu, cit si pentru cei din clasele gimnaziale. "Esenta meditatiilor este sa ai un profesor care sa te ajute, sa-ti raspunda la intrebari. Varianta online poate fi o solutie", este de parere Liliana Preoteasa, directorul general pentru invatamintul preuniversitar din cadrul Ministerului Educatiei.

Calculator vs profesor

Chiar daca pentru elevi suna bine ideea de a nu se mai trezi dimineata, intr-o simbata sau duminica, pentru a merge la meditatii, Stefan Pusca, directorul site-ului, este constient ca, "in mod sigur, site-ul nu-l poate inlocui pe profesor. Profesionalismul, experienta si harul unui dascal bun sint inimitabile de catre calculator".

Ideea acestui site a venit din dorinta profesorului Pusca de a face ceva pentru copii, care sa-i motiveze sa priveasca scoala si Internetul cu alti ochi. "Ma gindeam ca in Romania ar trebui sa continue traditia invatamintului de calitate, dar in acelasi timp sa ne modernizam. Am facut acest lucru pentru ca mi-am dorit sa fie la indemina oricarui copil sau parinte, indiferent de situatia materiala", spune profesorul.

Patru lectii la 20 RON

Accesul la materialele de pe site se face pe baza unui cupon care costa 20 RON, cu care elevul plateste un modul, adica patru lectii ce pot fi parcurse intr-o luna. Daca elevul parcurge cele patru lectii in mai putin de o luna, el isi poate comanda alt modul. De asemenea, poate comanda chiar 12 module deodata si le poate plati pe toate simultan.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.