Unii regizori traiesc la batrinete o adevarata primavara hormonala, fapt dovedit de ultimele productii ale lui Mircea Muresan, Geo Saizescu sau Ioan Carmazan

Parca din dorinta de a nu-si lasa colegii singuri in restriste, Carmazan, care avea pe vremuri reputatia si figura unui adevarat haiduc, a simtit nevoia sa contribuie si el cu inca un film prost facut pe banii nostri la zestrea cinematografica. Prieten cu Phoenicsii in tinerete, scriitor destul de talentat, crescator de porumbei de rasa si, nu in ultimul rind, conducator al unui cenaclu de film frecventat de tineri cineasti sau de simpli iubitori de film, el si-a pastrat pina tirziu aura de artist boem.

Boem pina la bani

Boemia l-a tinut pina cind a ajuns in functie inalta la Consiliul National al Cinematografiei si a putut imparti bani publici pentru filme. Cum era si firesc, a inceput cu el. "Nevorbit" in cinema de multa vreme, a facut nu mai putin de trei filme in ultimii doi ani si jumatate. Deloc rau pentru citeva zile de munca. La conferinta de presa a promis ca nu va mai lucra pe bani publici, deci, cu ultimul sau film, ar fi avut sansa sa le inchida gura celor care il asteptau la cotitura. La urma urmelor, el este autorul a cel putin doua filme bune, "Tapinarii" si "Licsa", si nu este chiar lipsit de talent.

Studente pe gustul misoginilor

A preferat in schimb sa realizeze "Margo", un film "cu femei, pentru femei, despre femei", facut insa de un barbat care a dovedit ca n-are nici cea mai vaga idee despre ce e aia o femeie. Cu o simplitate de un misoginism revoltator, in filmul sau "toate femeile e curve". Cu o astfel de replica este consolata eroina, de profesie prostituata: "Lasa, fata! Toate sintem curve". Ne este prezentata o gasca de fete, studente, ni se spune (e bine ca ni se spune, pentru ca altfel nu ne-am fi putut da seama: nu are nici una dintre ele, nici macar ca element de butaforie, vreo carte sau vreun curs in mina). Fete care, insa, nu fac altceva decit sa vorbeasca despre scule lungi, late sau bombate.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.