Afisarea tarifului pe buline colorate, lipite pe portierele taximetrelor, cat si reducerea tarifului maxim de la 8 lei la 3,5 lei pe km, modificari propuse de Comisia de Transporturi din Primaria Capitalei vor fi discutate miercuri, a declarat pentru NewsIn, seful Comisiei, stefan Pirpiliu.

Astfel, taximetristii care practica tariful cel mai mic, cuprins intre 1,25 lei si 1,5 lei vor avea pe masini buline verzi, cei care vor practica preturi medii, intre 1,5 lei si 3 lei vor avea buline galbene, iar taximetristii care vor practica tarife intre 3 lei si 3,5 lei vor lipi pe portiere bulina rosie. De asemenea, tariful maxim admis pe kilometru, in Capitala va fi de 3,5 lei, in loc de 8 lei, cat este in prezent.

Potrivit lui stefan Pirpiliu, la dezbaterea care va avea loc miercuri se vor lua in discutie atat propunerile referitoare la "noul regulament de functionare al taximetrelor in Municipiul Bucuresti, cat si modificarea catorva articole din legea taximetriei (Legea 38)".

Legea taximetriei prevede, in momentul de fata, trei tipuri de tarifare: tariful de zi (minim si maxim) si tariful de noapte. De asemenea, autoritatile promit sa "inlesnesca pedepsele pentru evaziune fiscala". Astfel, soferii de taxi care merg fara sa porneasca aparatul risca sa ramana fara autorizatie pe o perioada de trei luni.

In prezent, in Capitala exista aproximativ 9.500 de taxiuri autorizate.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.