Ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, a anuntat vineri ca l-a invitat oficial pe Papa Benedict al XVI-lea, sa vina in Romania, in luna septembrie 2007. Papa Benedict al XVI-lea este asteptat anul viitor, la cea de-a treia Adunare Ecumenica programata la Sibiu. "Invitatia i-am facut-o chiar eu, indirect, prin cardinalul Austriei. Nu stiu daca vizita Papei se va realiza sau nu, este in discutie o asemenea venire a Papei la aceasta intrunire ecumenica", a precizat ministrul Culturii, in cadrul unei conferinte de presa, la Sibiu.

Mitropolitul Ardealului, IPS Laurentiu Streza, s-a aflat marti, la Roma, pentru a pregati Adunarea Ecumenica Europeana de anul viitor de la Sibiu, a declarat Agentiei ROMPRES, purtatorul de cuvant al Mitropoliei Ardealului, preotul Catalin Dumitrean. Peste 3.500 de inalti prelati, reprezentanti ai principalelor ramuri mari ale crestinismului au fost invitati in 2007, la Sibiu, viitoare Capitala Culturala Europeana. Principalii lideri spirituali ai crestinatatii se vor intalni, timp de cinci zile, tema reuniunii fiind "Lumina lui Hristos lumineaza tuturor. Speranta pentru innoire si unitate in Europa".

Potrivit IPS Laurentiu Streza, la Adunarea Ecumenica Europeana de la Sibiu vor participa si reprezentanti ai Papei Benedict al XVI-lea. Adunarile Ecumenice Europene sunt organizate de cele doua organisme - ambele cu sediul in Elvetia - care reprezinta Bisericile crestine traditionale din Europa. Partea catolica este reprezentata de CCEE, din care fac parte toate Conferintele Episcopale Catolice ale tarilor europene.

Din Consiliul Bisericilor Europene fac parte 125 de Biserici, printre care si Biserica Ortodoxa Romana, Bisericile Luterane si Reformata din Romania. Prima Adunare Ecumenica Europeana a avut loc la Basel (Elvetia), in 1989, cea de-a doua, la Graz (Austria), in 1997, iar pentru cea de-a treia a fost ales Sibiul. Reuniunea teologica va avea loc in perioada 5-9 septembrie 2007, cand Sibiul va fi capitala culturala europeana.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.