Capacitatea fizica a tinerilor romani s-a redus dramatic in ultimii 20 de ani si continua sa se degradeze.
Aceasta evolutie afecteaza starea de sanatate a natiunii si capacitatea de munca a romanilor, dupa cum arata studiile Institutului pentru Sanatate in Sport.

Cercetarile au inceput in 1970, iar pana in 1996, 48.000 de adolescenti au fost supusi la probe de efort, rezistenta si motricitate. De la patru kilometri parcursi fara probleme de catre baieti, s-a ajuns la doi kilometri, iar la fete, rata declinului este asemanatoare. Tendinta este confirmata de studii recente, care s-au efectuat deja in cateva judete. Directorul general al ISS, Pierre de Hillerin, ne-a declarat ca la elevii din clasele I-XII s-a observat injumatatirea capacitatii de efort, iar situatia este mai grava la clasa a XII-a. Odata cu scaderea capacitatii fizice, se inrautateste si starea de sanatate: apar probleme cardiovasculare si obezitate, care duc la scaderea capacitatii de munca.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.