In ultima vreme s-au inmultit reclamatiile primite de OPC referitoare la calitatea si siguranta jucariilor erotice. Consumatorii s-au plans ca, in urma utilizarii acestora, au capatat iritatii, rani sau alergii.
Clientii sex-shopurilor spun ca multe din "jucariile" disponibile nu sunt testate dermatologic si nu exista garantii impotriva efectelor secundare ce pot aparea de la dispozitivele "made in China". Constantin Cerbulescu, directorul OPC Bucuresti, ne-a confirmat ca exista reclamatii, dar nu toate sunt justificate. "Am avut, de exemplu, un domn pe la 70 de ani care s-a plans ca si-a cumparat o crema pentru erectie si nu functiona, ne-a marturisit seful OPC. I-am aratat ca indicatiile din prospect sunt pentru varste de pana la 40-50 de ani si s-a mai linistit".

Despre testari insa, dl. Cerbulescu nu stie nimic. Teoretic, testarea s-ar putea face la singura institutie autorizata: CCIIPB. Maria Tarnauceanu, de la Centrul de Certificare, Inspectie si Incercari Produse Bucuresti, ne-a raspuns, oarecum stingherita de subiect, ca nu i s-au solicitat astfel de avize si nici nu exista obligatia legala de a verifica dispozitivele de produs placeri. "Noi testam jucarii si numai pentru varste de pana la 14 ani. N-a trecut niciun vibrator pe la noi", ne-a asigurat dna Tarnauceanu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.