Regizorul Catalin Mitulescu are in proiect realizarea unui film despre o poveste de dragoste intre un hot de buzunare si o camerista din Constanta, "Un balon in forma de inima", la care va incepe filmarile in primavara-vara lui 2007

"Proiectul meu urmator este o poveste de actualitate, o poveste de dragoste. Se intampla la Constanta, e vorba despre un hot de buzunare si de o camerista, la un hotel pe plaja", a declarat Catalin Mitulescu zilele trecute la Cinema Studio, dupa avanpremiera filmului "Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii".
Urmatorul sau film are la baza un scenariu realizat in colaborare cu Bogdan Mustata si va fi facut cu producatorul francez "Les Films Pelleas".

Proiectul "Un balon in forma de inima" a primit, la sfarsitul lunii august, unul dintre cele trei premii ale CineLink - piata anuala de coproductii si workshop de dezvoltare de proiecte a Festivalului de la Sarajevo.
Proiectul "Un balon in forma de inima" (scenariul Bogdan Mustata si Catalin Mitulescu, regia Catalin Mitulescu) a primit premiul CineLink PBS BiH, in valoare de 10.000 de euro, numit dupa unul dintre sponsorii evenimentului de la Sarajevo: Public Broadcasting Service Bosnia Hertegovina.
Juriul a fost impresionat de "felul in care povestea descrie cu real talent evolutia celor doua personaje principale", potrivit site-ului festivalului.

"Un balon in forma de inima" va fi cel de-al doilea lungmetraj al lui Catalin Mitulescu, dupa "Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii", care a avut premiera mondiala la Cannes si va incepe sa ruleze in cinematografele romanesti in 15 septembrie.

"Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii", primit cu entuziasm de public la avanpremiera

Proiectat in avanpremiera saptamana aceasta in Bucuresti, la Cinema Studio, "Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii", care este propunerea Romaniei la Oscarul 2007, a fost primit cu entuziasm de publicul prezent la eveniment.

Lungmetrajul de debut al lui Catalin Mitulescu (castigatorul unui Palme d’Or in 2004) a fost aplaudat minute in sir si a fost laudat de personalitatile culturale si criticii de film prezenti in sala.

Impresionati de reactia publicului, regizorul Catalin Mitulescu, actrita din rolul principal Dorotheea Petre si cei trei copii care apar in film au urcat pe scena pentru a saluta publicul. "Cum mi-am petrecut..." spune, cu emotie si uneori cu umor, povestea a doi frati dintr-un cartier marginas al Bucurestiului, in ultimele zile ale comunismului.

"Catalin Mitulescu navigheaza printre amintirile unui adolescent, care a trait acest sfarsit al lumii. El iese din rand pentru a aseza o nuanta a nostalgiei, un timp al sperantei. Amintirea primelor iubiri, amintirea iesirii din istorie, a vecinilor, a feliei de paine unsa cu margarina si marmelada. Curg toate acestea in film, este un film foarte fluid", a spus criticul de film Magda Mihailescu.

Din distributie fac parte Dorotheea Petre (interpreta Evei), care a primit premiul de interpretare feminina la Festivalul de Film de la Cannes, editia 2006, sectiunea "Un certain regard",

Timotei Duma, Mircea Diaconu, Carmen Ungureanu, Jean Constantin, Grigore Gonta, Florin Zamfirescu. Scenariul este semnat de Andreea Valean si Catalin Mitulescu, iar imaginea este realizata de Marius Panduru. Producatorii executivi ai filmului sunt Martin Scorsese si Wim Wenders, iar muzica ii apartine lui Alexander Balanescu.

O coproductie Strada Film (Romania) - Les Films Pelleas (Franta), filmul lui Catalin Mitulescu este distribuit in Franta de Pyramide Distribution, unul dintre cei mai importanti distribuitori de film de autor din Hexagon.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.