Incepe scoala si nu vrem sa-i lipseasca nimic copilului nostru, insa, ducand aceasta grija la extrem, ii ingreunam ghiozdanul cu lucruri pe care nu le foloseste si care, cu timpul, ii pot afecta sanatatea.

"Toti copiii pot sa poarte ghiozdan, indiferent de varsta, dar trebuie sa indeplineasca anumite conditii: sa fie pregatiti din punct de vedere fizic si sa aiba o dezvoltare psihomotorie normala; ghiozdanul nu trebuie sa fie incarcat cu mai mult de 4-5 kg", ne-a declarat dr. Gheorghe Burnei, seful Clinicii de Ortopedie de la Spitalul pentru copii "Marie Curie". Inca din prima zi de viata si pana la 18 ani, copiii trebuie sa aiba activitati care sa intareasca sistemul muscular. "Sigur ca exista si copii care au probleme, cum ar fi deformari ale coloanei congenitale, scolioze infantile - intre 1 si 3 ani - sau juvenile - intre 5 si 6 ani, spate rotund congenital sau maladia Sherman. Acesti copii trebuie depistati din timp, pentru ca, in caz contrar, ghiozdanul le poate accentua afectiunea. Ei nu trebuie sa poarte ghiozdane incarcate cu mai mult de 1-2 kg", a mai declarat dr. Burnei.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.