Specialistii britanici spera sa gaseasca in scurt timp un medicament pentru prevenirea si tratamentul maladiei Alzheimer.

Nu este vorba de un medicament de sinteza, ci de un extract din ulei de salvie. Studiile, intreprinse de specialistii de la Universitatea britanica din Newcastle, au demonstrat ca extractul de salvie inhiba o enzima-cheie in dezvoltarea bolii Alzheimer, acetilcolineraza.

Aceasta enzima distruge principalul "postas" - o substanta chimica denumita acetilcolina - care transporta mesajele de la un neuron la altul. In cazul bolii Alzheimer, cantitatea de "postasi" necesari transmiterii mesajelor intre neuroni este foarte mica. De aceea, pentru tratarea celor care sufera de aceasta boala, medicii incearca sa foloseasca medicamente care sa inhibe acetilcolineraza. Inspirindu-se din lucrarile unui botanist din secolul al XVII-lea, specialistii englezi au descoperit insemnari care mentionau efectele benefice ale salviei asupra memoriei.

Testele efectuate apoi cu diverse extracte obtinute din salvie au dovedit calitatile terapeutice ale acestei plante si au dat sperante noi pentru descoperirea unui tratament eficient.


Despre autor:

Sursa: Prezentonline.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.