Accidente rutiere pe banda rulanta. 12 persoane au murit la Barlad, in cel mai tragic accident al judetului Vaslui din ultimii 20 de ani. Evenimente s-au petrecut si la Constanta, Sibiu, Tg. Mures, Cluj si Arad

Tragedie pe DE 581. Ieri dimineata, la iesirea din municipiul Barlad, un microbuz de marfa incarcat cu oameni nu a acordat prioritate unui autocar din Republica Moldova care circula regulamentar din directia Barlad - Bucuresti. In urma impactului, 12 oameni, printre care si un copil in varsta de 8 ani, au murit, iar alte cinci persoane au fost transportate la spital, doua dintre ele fiind in continuare la "Terapie Intensiva". Microbuzul venea de la Onesti si se indrepta catre unul din lacurile de acumulare de la Carja.

CUTREMURATOR

Imagini terifiante in zorii acestei zilei pe DE 581, la iesirea din Barlad. Oameni sfartecati, sange si groaza pe soselele Vasluiului. Echipele de interventie sosite la fata locului au fost socate de cele intamplate. Cu greu si-au facut loc printre fiarele contorsionate si trupurile sangerande ale celor aflati in microbuz. Cativa gemeau de durere si cereau ajutor. Pasagerii din autocar ii priveau neputinciosi, pentru ca nimeni nu se putea apropia de ei. Zece oameni au murit pe loc. Copilul in varsta de 8 ani a fost transportat la spital in coma de gradul IV, in jurul orei 5:30. In ciuda eforturilor medicilor de la Spitalul de Aduti Barlad, inima micutului a cedat putin dupa ora 8:00.

Rudele celor care se aflau in microbuz au aflat despre tragedie de la televizor si in jurul orei 9:30 au ajuns la spital. S-au prabusit pe trotuar la aflarea vestii ca sotii, fratii, cumnatii si prietenii lor nu mai sunt in viata. Fiecare a sperat pana in ultimul moment ca cele aflate la televizor sa nu fie adevarate. L-au rugat pe Dumnezeu, L-au implorat sa le lase rudele in viata. Si-au smuls parul din cap si au spus ca refuza sa mai traiasca. Din pacate, 12 oameni au murit in cel mai tragic accident produs pe soselele judetului in ultimii 25 de ani. De mentionat ca nici unul din pasagerii autocarului si nici soferul acestuia nu au fost raniti.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.