Preturile apartamentelor din blocurile vechi din Capitala au crescut in ultimele sase luni cu peste 20%, in ciuda proiectelor de blocuri noi anuntate in majoritatea cartierelor.

Un apartament cu doua camere intr-un bloc vechi, construit prin anii ’70, amplasat intr-unul din cartierele bucurestene, nu poate fi cumparat cu mai putin de 52.000 de euro.

Aceeasi locuinta costa in urma cu jumatate de an 37.000-40.000 de euro. Si garsonierele s-au scumpit intr-un ritm de neimaginat in urma cu sase luni. O garsoniera amplasata pe Bulevardul Theodor Pallady, din cartierul Balta Alba, costa acum 40.000-42.000 de euro, iar in ianuarie nu valora mai mult de 33.000 de euro. Analistii imobiliari sustin ca aceste preturi sunt nejustificate si avertizeaza ca ele vor aluneca pe tobogan, insa nu inainte de trei-patru ani. "Pretul apartamentelor din blocurile construite inainte de 1977 este nejustificat, dar piata este haotica", spune Stefan Grigoriu, de la agentia Sato Imobiliare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.