PROTEST AMPLIFICAT. Reprezentantii Transparency International Romania au declarat ca ii sustin pe profesorii si elevii protestatari de la liceul "Dante Alighieri".

Acestia au cerut ieri, demisia ministrului Educatiei, Mihail Hardau, si a sefului Inspectoratului Scolar Bucuresti, care au fost acuzati de trafic de influenta. Dupa ce elevii si profesorii au protestat marti in fata liceului, impotriva deciziei Inspectoratului Scolar de a-l schimba din functie pe directorul Nastase Craciun, protestatarii au pichetat ieri, sediul Ministerului Educatiei. Mai mult, acestia au cerut sa vorbeasca cu ministrul Mihail Hardau, pentru a-i cere sa il mentina in functie pe Craciun. In ciuda zecilor de protestatari, care scandau in fata ministerului, Hardau a participat, ieri, la deschiderea celei de-a treia editii a concursului national pentru bursa speciala "Guvernul Romaniei" prin care tinerii romani sunt spijiniti financiar pentru a urma cursuri de licenta, masterat, sau doctorat la universitati de prestigiu din Europa si America de Nord. Absolventilor li se garanteaza, la intoarcerea din tara, posturi de raspundere in administratia publica.

Profesorii asteapta, marti, o oferta clara de marire de salariu

CERINTE. Negocierile dintre sindicatele din Invatamant si reprezentantii Guvernului nu s-au incheiat. Sindicalistii cer, in continuare, sa li se spuna exact cu cat li se vor mari salariile incepand de anul viitor. Ministrul de Finante, Sebastian Vladescu, le promite dascalilor ca marti, la urmatoarea intalnire, vor primi o oferta de mariri salariale mai mari decat cele ale altor bugetari. Daca promisiunile Guvernului nu vor fi pe masura asteptarilor, sindicalistii ameninta cu boicotarea inceperii anului scolar.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.