In 26 si 27 septembrie, Teatrul Opdeon din Bucuresti gazduieste de la ora 19.30 spectacolul "Cantareata cheala" de Eugene Ionesco, prezentat de Teatrul Huchette din Paris. Reprezentatiile vor avea loc in prezenta regizorului Nicolas Bataille, cel care a montat pentru prima data textul lui Ionescu, in prezenta celebrului dramaturg, la Théatre des Noctambules, la 16 mai 1950.

"Ce se intampla cand niste personaje engleze obisnuite, instalate intr-un decor englez normal, discuta despre lucruri specific englezesti? "Cantareata cheala" se joaca de peste 50 de ani in micul teatru Huchette cu un succes inepuizabil.

Acuratetea regiei confera un ton nostim personajelor care se cunosc fara sa se cunoasca si spun, aparent, vorbe fara sir. Aceasta piesa nu se poate rezuma. Ea se degusta. Trebuie sa observam cu atentie protagonistii care nu sunt intersanjabili, desi ar putea fi, pentru a realiza ca interpretarea este lasata la aprecierea spectatorului. Text comic prin situatiile pe care le expune si tragic prin utilizarea unui limbaj care devine originea angoasei cand se "dezarticuleaza", "Cantareata cheala" este o piesa de vazut, dar mai ales de ascultat.

Adevarurile fundamentale cu care Ionesco ne frapeaza, ne trimit la propria noastra conditie, cea a Fiintei si a Fiintei umane fata in fata cu neantul. Dar cine este de fapt aceasta faimoasa cantareata cheala? Dumneavoastra trebuie sa decideti!"