Scandalizati ca nu au primit subventii anul acesta, redactorii de la „Contemporanul” si de la Editura „Ideea Europeana“ depling soarta culturii romane

Imediat dupa anuntarea, in urma cu aproximativ o luna, a rezultatelor de la selectia periodicelor care vor primi, anul acesta, subventii de stat prin Fondul Cultural National (FCN), revista "Contemporanul" si Fundatia "Ideea Europeana" (care editeaza publicatia) au lansat public un protest in care isi exprimau indignarea fata de decizia Comisiei de evaluare a FCN. Aceasta respinsese proiectul de finantare depus de "Cotemporanul" sau, mai exact, alesese alte 34 de reviste care vor beneficia de sprijin.

Patrimoniul spiritual, "amenintat"

Argumentele date in comunicatul de protest trimis de publicatia condusa de Nicolae Breban sint, in majoritatea lor, de natura istorica. Astfel, se precizeaza ca revista "a implinit de curind 125 de ani de la infiintare si face parte din patrimoniul spiritual al Romaniei" si ca, deci, respingerea cererii de finantare ar constitui "o sfidare la adresa tuturor institutiilor nationale" care fac parte din acelasi "patrimoniu spiritual".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.