Desi incepand de luni brasovenii au avut, dupa mai bine de trei luni, apa calda la robinete, de marti minunea a incetat pentru peste 50 de asociatii de locatari. Motivul: datoriile catre CET se cifreaza la 27,6 milioane de lei, respectiv 32 milioane de lei cu tot cu penalitati. Surse din cadrul departamentului economic al CET Brasov SA au mentionat ca doar "in prima faza vor suferi de lipsa apei calde 52 de asociatii ce au datorii de cateva milioane de lei". Din cartierul Tractorul vor fi debransate 23 de asociatii pentru un debit de 944.153 de lei.

De la Centrala Termica nr. 1 din cartierul Bartolomeu Nord, noua asociatii din 13 nu vor mai primi apa calda, datoriile lor fiind de aproximativ 1,2 milioane de lei. Decizia societatii de termoficare ii va afecta si pe locatarii arondati in asociatiile vizate, dar care si-au achitat intretinerea. Faptul ca CET n-a gasit solutii doar pentru sanctionarea datornicilor e explicat de pe baza unor motive tehnice. Asociatiile cu datorii, care au un grafic de esalonare si il respecta, vor primi in continuare apa calda. Totodata, locuitorii din zona Zorilor si din zonele adiacente, inclusiv o parte din strazile Carpatilor, Calea Bucuresti etc., mai au de asteptat doua saptamani pana se va decide daca vor primi sau nu apa calda.

Motivul: in zona a inceput sa se execute o lucrare a CET, care implica inlocuirea a aproximativ 400 m de conducte. "Iarna trecuta, in zona am avut nenumarate interventii si am facut numai la instalatii. Era absolut necesar sa facem aceasta investitie. Pana pe 18 septembrie speram sa putem finaliza lucrarile", a declarat directorul general al CET, Mircea Paraschiv. El a gasit o explicatie de ce timp de trei luni, cat apa calda a lipsit cu desavarsire de la robinetele brasovenilor, aceste reparatii nu s-au efectuat: inlocuirea respectivei conducte nu s-a putut executa din cauza ca selectia firmei executante s-a facut prin licitatie, iar "pasii urmatori au fost destul de greoi".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.