Procedura de inmatriculare a vehiculelor va fi modificata din 21 septembrie, si va presupune doar transcrierea datelor noilor proprietari succesivi si eliminarea procedurilor de radiere si de autorizare provizorie, potrivit unei decizii de miercuri a guvernului.

Potrivit actualei legislatii, instrainarea vehiculelor presupune trei demersuri: radiere, autorizare si reinmatriculare. Guvernul a modificat ordonanta privind circulatia pe drumurile publice, simplificand procedurile de inmatriculare, informeaza NewsIn. Astfel, incepand din 21 septembrie, reinmatricularea autoturismului va insemna doar transcrierea datelor noului proprietar, fara a mai fi necesare radierea si autorizarea provizorie.

Numarul de inmatriculare va ramane acelasi numai in cazul in care cumparatorul si vanzatorul sunt din acelasi judet. Daca provin din judete diferite, noul proprietar va primi un numar nou. Vechiul proprietar va putea sa isi pastreze vechiul numar in cazul in care ajunge la o intelegere in acest sens cu noul proprietar. Regimul acordarii de numere preferentiale ramane neschimbat.

O alta noutate se refera la posibilitatea comerciantilor autorizati de autovehicule noi de a oferi clientilor odata cu masina achizitionata si placutele si certificatul de inmatriculare, de la sfarsitul anului.

Taxele pentru inmatriculare nu vor mai fi platite decat la ghiseele de inmatriculare incepand de la finele acestui an. De asemenea, de la 1 ianuarie 2007 candidatii nu mai sunt nevoiti sa prezinte dovada ca au absolvit cursurile primare de invatamant obligatoriu, iar examinarea psihologica se va efectua inainte de inscrierea la o scoala de soferi.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.